Vol met goede voedingstoffen en kleurige groente.

  • 2 personen
  • minder dan 30 minuten
  • hoofdgerecht
  • 535 kcal

Dit recept is afkomstig van het voedingscentrum.nl

 400 g sperziebonen
 2 bosuitjes
 50 g waterkers
 200 g kipfilet
 peper
 2 eetlepel vloeibare margarine
 15 theelepel gemalen koriander (ketoembar)
 5 avocado
 citroensap
 4 volkoren boterhammen
1

Maak de sperziebonen schoon en breek ze eenmaal.
Snijd de bosuitjes in ringen.
Was de waterkers onder stromend water en laat de groente goed uitlekken.
Kook de sperziebonen in weinig water in 10 minuten net gaar.
Snijd de kipfilet in smalle reepjes en bestrooi ze met peper.
Bak de kip in de hete margarine in 8 minuten gaar en bruin.
Bak kort de koriander en de ringetjes bosui mee.
Schep het vruchtvlees van de avocado uit de schil en snijd het stuk in dunne plakken.
Giet de sperziebonen af en warm de plakjes avocado even op de sperziebonen in de pan mee.
Verdeel de waterkers over 2 borden en leg er de sperziebonen met avocado en kip op.
Druppel er wat citroensap over en geef er brood bij.

Ingrediënten

 400 g sperziebonen
 2 bosuitjes
 50 g waterkers
 200 g kipfilet
 peper
 2 eetlepel vloeibare margarine
 15 theelepel gemalen koriander (ketoembar)
 5 avocado
 citroensap
 4 volkoren boterhammen

Aanwijzingen

1

Maak de sperziebonen schoon en breek ze eenmaal.
Snijd de bosuitjes in ringen.
Was de waterkers onder stromend water en laat de groente goed uitlekken.
Kook de sperziebonen in weinig water in 10 minuten net gaar.
Snijd de kipfilet in smalle reepjes en bestrooi ze met peper.
Bak de kip in de hete margarine in 8 minuten gaar en bruin.
Bak kort de koriander en de ringetjes bosui mee.
Schep het vruchtvlees van de avocado uit de schil en snijd het stuk in dunne plakken.
Giet de sperziebonen af en warm de plakjes avocado even op de sperziebonen in de pan mee.
Verdeel de waterkers over 2 borden en leg er de sperziebonen met avocado en kip op.
Druppel er wat citroensap over en geef er brood bij.

Notes

Warme kipsalade